Sel, şiddetli yağmur, fırtına ya da boru patlamaları gibi sayısız nedenden kaynaklanabilen su hasarlarıyla karşı karşıya kalındığında zararın hafifletilmesini sağlamak için atılacak ilk adım, hemen harekete geçmek ve profesyonel bir ekipten destek almaktır. Selin meydana getirdiği hasarlarda, kirli suyun taşımış olduğu çamur, asidik maddeler ve bakterilerin neden olabileceği sorunların önüne geçilmesi amaçlanır. BİMTES HG'nin su ve sel hasarlarını restorasyonu hizmeti, biriken su ve çamuru tahliye etmeyi, hasar oluşan ortamdaki makineler, mobilyalar ve diğer değerli eşyaları kurtarmayı ve kurutma işlemlerini içerir.

Su ve çamurun tahliyesi

Hasar Restorasyonu departmanımızın altyapısında bulunan 24 adet özel pompa sistemi sayesinde hasar gören ortamdan saatte 2 bin metreküp su boşaltılabilmektedir. Bu özel sistemle ortamdaki kirli ve çamurlu suların çok hızlı bir şekilde uzaklaştırılması sağlanır.

Korozyondan arındırma

Sel veya su hasarı sonrası korozyona uğramış olan elektronik kartlar veya mekanik parçalarda ilk önce korozyonu durdurma amaçlı özel kimyasallar kullanılır. Ardından yüzeyde bulunan korozyonun miktarına göre hazırlanan BELFOR kimyasalları ile korozyon temizlenir. Korozyon giderildikten sonra kullanılan kimyasal asit bazlı ise alkalin kimyasal ile nötralizasyon yapılır. Son olarak yüzeyde tekrar korozyon oluşmaması için korozyon önleyici kimyasallarla yüzey kaplanır.

Ultrasonik temizlik

Sel ve yangın hasarlarında kimyasal temizlik için ultrasonik banyo kazanları kullanıyoruz. Bu kazanların en önemli özelliği, taban ve yan yüzeylere yerleştirilmiş 25-40 kHz ultrasonik jeneratörlerdir. Manyetik etki sayesinde mekanik parçalar, üzerlerinde bulunan kir ve pastan mükemmel denilebilecek düzeyde arındırılır. BELFOR kimyasallarının kullanıldığı bu işlemde, bu alanda özel olarak eğitim görmüş BİMTES HG elemanları görev alır.

Kurutma

Sel ve su baskınlarında ortamda bulunan ve ıslanan cihazlar için kurutma amaçlı olarak sırasıyla şartlandırıcılı hava ile temizlik, vakum cihazı ile suyun atılması ve fırınlama yöntemi ile kurutma işlemi yapılır.

Dezenfeksiyon ve koku restorasyonu (Ozonlama)

Yangın, su baskını veya kötü kokuya yol açan tüm olaylar sonrasında partiküller halinde havaya yayılan bakterilerin yok edilmesi gerekmektedir. Bu işlem BİMTES HG tarafından ozonlama yöntemiyle profesyonelce yapılır. Ozonun doğada var olan, renksiz ve her yere ulaşabilen bir gaz olması nedeniyle ozonlama çok etkili bir dezenfeksiyon yöntemidir. Ozonlama işlemi sel hasarından etkilenen tüm ortamlarda özel BELFOR kimyasallarıyla yapılan temizliğin ardından gerçekleştirilir.

YUKARI